سنوات ارفاقی به فرزندان و همسران شهدا..
🔰ایثارگران در قانون برنامه ششم توسعه
📌سنوات ارفاقی به فرزندان و همسران شهدا
بند "خ" ماده 87
کلیه فرزندان و همسران شهدای شاغل در دستگاههای موضوع ماده(2) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران میتوانند با حداکثر هشت سال سنوات ارفاقی و با دریافت حقوق و مزایای کامل بازنشسته شوند.
با عنایت به وضوح قوانین موجود در خصوص همترازی حقوق مستخدمین شهید و جانبازان و آزادگان از کار افتاده کلی با کادر ثابت نیروهای مسلح، متأسفانه برخی همچنان به دنبال تضییع این حقوق هستند. برای رفع ابهام در این زمینه در تاریخ 81/5/11 بنیاد از اداره کل قوانین مجلس در خصوص این همترازی استعلام کرد. پاسخ اداره کل قوانین مجلس بدین شرح است:نظر به اینکه در مورد نحوه محاسبه حقوق و مزایای جانبازان بسیجی از کار افتاده مشمول قانون حالت اشتغال، در ماده(198) قانون مقررات استخدامی سپاه و بالتبع در ماده (53) قانون خدمت وظیفه عمومی، به طور خاص تعیین تکلیف شده است، لذا عموم تبصره(1) اصلاحی قانون حالت اشتغال مصوب 74/2/24 در این مورد قابل استناد نمیباشد. به بیان دیگر، ماده (198) قانون مقررات استخدامی سپاه، بهعنوان قانون خاص، دایره شمول تبصره(1) اصلاحی قانون حالت اشتغال را محدود کرده است. بنابراین میزان حقوق و مزایای جانبازان بسیجی مشمول قانون حالت اشتغال، باید بر اساس قوانین و مقررات مربوط به پرسنل کادر ثابت همدرجه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محاسبه شود و قانون نظام هماهنگ در این مورد ملاک عمل نیست.
➖➖➖➖➖➖➖➖
نکات مهم در فصل حقوق مردم قانون مدیریت خدمات کشوری به قرار زیر است:
1- مدیران و کارمندان دستگاههای اجرایی به عنوان خدمتگزار مردم، مکلفند حقوق و خواستههای قانونی مردم را تامین نمایند.
2- دستگاههای اجرایی مکلفند مردم را با حقوق و تکالیف خود آشنا نموده و از طریق وسایل ارتباط جمعی به ویژه صداوسیما، اطلاعات لازم را به نحو مطلوب در اختیار مردم قرار دهند.
3- مردم در استفاده از خدمات دستگاههای اجرایی در شرایط مساوی از حقوق یکسان برخوردار میباشند.
4- دستگاههای اجرایی موظفند ظرف مدت 3ماه مراحل، زمان و کیفیت و استاندارد ارائه خدمات و تغییرات آن را مستند و شفاف کرده و به اطلاع مردم برسانند.
5- در صورت بروز تخلف، مسئولان دستگاههای اجرایی مسئولیت پاسخگویی به مردم و شکایات آنان را برعهده خواهند داشت.
6- رضایت و عدم رضایت مردم به عنوان یک عامل مؤثر در ارتقا، انتصاب و تمدید قراردادهای استخدامی مؤثر خواهد بود.
این 6 نکته مهم، جز حقوق مردم است و دستگاههای اجرایی مکلفند تمهیدات لازم را برای اعمال این نکات پیشبینی کنند و در قبال حقوق مسلم مردم تسلیم باشند. حال سؤال این است که بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان دستگاه اجرایی متولی امور ایثارگران و مسئولان آن تا چه اندازه این حقوق قانونی را در قبال ایثارگران لحاظ کرده است ؟
اغلب قوانین ایثارگران دستخوش اعمال سلیقه، نقض قوانین، سوءمدیریت و سوءبرداشت است، به طوری که مجریان و متصدیان امور در دفاتر بنیاد استانها نیز دچار سردرگمی شدهاند و نحوه پیگیری حقوق قانونی ایثارگران را نمیدانند.
ایثارگران به هنگام مراجعه به بنیاد شهید و امور ایثارگران باید پاسخ خود را شفاف و مستند به قوانین دریافت کنند. در صورتی که پاسخ ارائه شده به آنان ابهام داشته باشد آنان میتوانند تقاضای خود را به صورت رسمی و مکتوب پس از ثبت در دبیرخانه به مسئولین ذیربط ارائه کنند و تقاضای پاسخ رسمی و کتبی داشته باشند تا امکان پیگیری قانونی برای آنان فراهم باشد. طفره رفتن از ارائه پاسخ مستند خلاف قانون است.
حتیالامکان پیگیری تا حصول نتیجه باید در دستگاه اجرایی انجام گیرد و موضوع از طریق مسئولین مافوق پیگیری شود. مسئولین و بالاترین مقام دستگاه اجرایی، حسب قانون وظیفه دارد به شکایات رسیدگی کرده و برابر قانون حقوق قانونی ارباب رجوع را تامین و با متخلفین در سازمان برخورد کند.